Fjalë Kyçe

Trump akuzon Google për dëmtim të reputacionit

Trump akuzon Google për dëmtim të reputacionit

Donald Trump, i cili drejton vazhdimisht kritika në drejtim të gjigantëve të teknologjisë se po mbajnë njëanshmëri politike, akuzoi sot Google për dëmtim të reputacionit, që sipas tij kjo është diçka aspak e ligjshme me afrimin e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale amerikane.

“Drejtuesi i shoqatës ’Sundar Pichai’ ishte së fundi në një takim në Zyrën Ovale për të sqaruar se nuk parashikonte në mënyrë të paligjshme të sabotonte zgjedhjet e 2020, pavarësisht gjithë asaj çfarë tha duket se po ndodh e kundërta”, konfirmoi presidenti amerikan në Twitter.

 

 

 

Por pa prova, drejtuesi i Shtëpisë së Bardhë më vonë i rimori në konsideratë akuzat e një ish-inxhinieri të Google të bëra publike në televizionin konservator “Fox News”, ku konfirmonte se kompania me seli në Kaliforni dëshironte të sigurohej që Trump të humbiste në 2020 dhe një gazetar që pretendon se Google në vitin 2016 kishte hequr artikuj negativë për Hillary Clinton dhe kishte nxjerrë në dritë artikuj të tjerë negativë për Donald Trump.