Fjalë Kyçe

U mbyllën Monego dhe Lute Credit- Ja si do të veprohet me kreditorët

U mbyllën Monego dhe Lute Credit- Ja si do të veprohet me kreditorët

Banka Qendror e ka Kosovës ka marrë vendim  që të mbyll dy institucione mikrofinanciare: Iute Credit dhe Monego.

Lajmi është bërë i dijshëm nga vetë Banka Qendrore ditën e sotme në një konferencë të jashtëzakonshme për media.

Por çfarë do të ndodh më kreditorët?

“Kreditë do t’i kthejnë te likuidatori, i cili do të jetë përgjegjës për krejt këtë proces”.

Likuidatori caktohet nga Banka Qendrore e Kosovës, dhe bazuar në marrëveshjet paraprake paratë e kreditorëve rrjedhimisht shkojnë në BQK.