Fjalë Kyçe

Cilat janë vendet me ajrin më të ndotur se Kosova?

Cilat janë vendet me ajrin më të ndotur se Kosova?

Ajri i qytetit të Prishtinës aktualisht konsiderohet ndër më të ndoturit në glob.

Madje ajrin më të ndotur se ne në Prishtinë e kanë vetëm Pakistani dhe India.

Në listën e shteteve më ajrin më të ndotur në glob janë edhe Bangladeshi, Vietnami, Kina, Mongolia e Nepali.

Sipas matjeve aktuale, ajri në Kosovë konsiderohet i pashëndetshëm.

Madje lajmin për ajrin e pashëndetshëm në kryeqytet sot e kanë konfirmuar edhe monitorët e vendosur nga Ministria e Ambientit dhe Planifikimit Hapsinor.